Karamelize Bisküvili Cheesecake Tarifi
Karamelize Bisküvili Cheesecake tarifi: Karamelize Bisküvili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Karamelize Bisküvili Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 dilim
Karamelize Bisküvili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 250 gram karamelize bisküvi
- 80 gram tereyağı
Kreması için:
- 700 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 200 mililitre krema
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Karamelize Bisküvili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce bisküvileri robottan geçiriyoruz. Tereyağını eritip üzerine döküyoruz, bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz bisküvi karışımını kalıbın içerisine bastırarak yerleştiriyoruz.
- Kreması hazırlanana kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Bir kapta labne ve şekeri çırpıyoruz.
- Krema, nişasta un ve vanilyayı koyup çok sulandırmadan çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek ekleyerek mixerin düşük ayarında çırpıyoruz.
- Buzdolabından kalıbımızı çıkartıp, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın kenarlarını aluminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Bir başka Fırın tepsisine su koyup en alt bölümüne koyuyoruz.
- Fırın tellini tam ortaya koyup üzerine cheescakemizi koyup bir saate yakın pişiriyoruz. Afiyet olsun.