Karamel Sos Tarifi
Karamel Sos tarifi: Karamel Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Karamel Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük boy kavanoz
Karamel Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 200 ml. krema
Karamel Sos tarifi nasıl yapılır?
- Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve ocağı kısık ateşe alarak şekerin erimesini beklemeye başlayın.
- Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak ardından karamelize olmaya başlayacaktır. Bu noktada karıştırmayın ve şekerin eriyerek karamel rengini almasını bekleyin. Eğer belli bölgelerde topaklanma olur ve tam olarak erimezse, tahta bir kaşıkla karıştırabilirsiniz.
- Şekerin tamamı eriyerek parlak kahverengi olduğunda tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağını eklerken şeker tepkimeye girerek kabarabilir, bir süre sonra sönecektir.
- Tereyağı iyice karıştıktan sonra ardından yavaşça kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak şekerle birleşmesini sağlayın. Krema oda sıcaklığında değilse şeker katılaşır ve karamel sosunuz pürüzsüz olmayabilir.
- Tüm karışım iyice birleştikten sonra ocağın altını kapatıp tavayı kenara alın. Hemen tüketmeyecekseniz bir kavanoza alıp iki hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ederseniz kullanmadan önce oda sıcaklığına getirip kullanmayı unutmayın.
Karamel Sos tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ve kremayı mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Şeker topaklanabilir, bir süre sonra eriyecektir endişelenmeyin.