Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamel Sos Tarifi

Karamel Sos

Karamel Sos Tarifi

Karamel Sos tarifi: Karamel Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Karamel Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamel Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (20 mililitre)
  • 1 paket sıvı krema (200 mililitre)

Karamel Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker, çelik tencerede orta ısıda hiç karıştırmadan eritilir.
  • Kenarlarından hafif renk almaya başlayınca tencere sağa sola eğilerek şekerin karışması sağlanır.
  • Karamel rengini alınca (çok koyulaşmasın) ocaktan alınır. Önce tereyağı eklenerek sürekli karıştırılır.
  • Sonra sıvı krema dökülüp karıştırılır (Şeker çok sıcak olacağı için sıçrayabilir. Bu esnada dikkatli olunmalıdır).
  • Şeker sertleşirse çok kısık ateşte eriyene kadar karıştırılabilir.
  • Kavanoza alınır. Soğuyup yoğunlaşınca kapağı kapalı buzdolabında saklanır.
  • Kullanmadan önce gerekirse kavanoz sıcak suda bekletilerek akışkan hale getirilir. Afiyet olsun.

Karamel Sos tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Şeker erirken karıştırılmamalıdır. Tereyağı eklendiğinde, sıcak şeker sıçrayacağı için bu esnada dikkatli olunmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025