Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karamel Tarifi

Karamel

Karamel Tarifi

Karamel tarifi: Karamel için gerekli malzemeler nelerdir? Karamel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karamel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı soğuk su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Karamel tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker, su ve limon suyunu bir sos tenceresine koyuyoruz. (Tercihen geniş bir tencere olsun) Orta kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
  • Hiç kaşık kullanmadan, tencereyi sallayarak karışmasını sağlıyoruz ara ara. Tencerenin kenarlarına çıkan karamelize şekerleri, su ile ıslattığımız fırça yardımıyla silebiliriz.
  • Rengi koyu bir amber rengi almaya başladığı zaman tencereyi kenara alıyoruz ve içerisine bir paket kremayı ekliyoruz. Bunu yaparken tencereden çok sıcak bir buhar çıkabilir, dikkatli olun.
  • Daha sonra tencereyi ocağa tekrar alıp bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
  • İçerisine tereyağını ekliyoruz.
  • Tereyağı eriyince de vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Kıvamı başta sulu olacak, merak etmeyin. Zamanla çok güzel, orta koyulukta bir kıvam alacak.

Karamel tarifinin püf noktası nedir?

Ölçü bardağı olarak 250 ml'lik ölçü bardağı kullanılacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025