Karamel Tarifi
Karamel tarifi: Karamel için gerekli malzemeler nelerdir? Karamel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karamel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı soğuk su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Karamel tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker, su ve limon suyunu bir sos tenceresine koyuyoruz. (Tercihen geniş bir tencere olsun) Orta kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Hiç kaşık kullanmadan, tencereyi sallayarak karışmasını sağlıyoruz ara ara. Tencerenin kenarlarına çıkan karamelize şekerleri, su ile ıslattığımız fırça yardımıyla silebiliriz.
- Rengi koyu bir amber rengi almaya başladığı zaman tencereyi kenara alıyoruz ve içerisine bir paket kremayı ekliyoruz. Bunu yaparken tencereden çok sıcak bir buhar çıkabilir, dikkatli olun.
- Daha sonra tencereyi ocağa tekrar alıp bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
- İçerisine tereyağını ekliyoruz.
- Tereyağı eriyince de vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Kıvamı başta sulu olacak, merak etmeyin. Zamanla çok güzel, orta koyulukta bir kıvam alacak.
Karamel tarifinin püf noktası nedir?
Ölçü bardağı olarak 250 ml'lik ölçü bardağı kullanılacak.