Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karalahana Sarması Tarifi

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tarifi

Karalahana Sarması tarifi: Karalahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karalahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 2 demet karalahana

İç harcı için:

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma (tek çekilmiş)
  • 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirme sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

Karalahana Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Kara lahana yapraklarının saplarını kesip atın ve yıkayıp sirkeli suda biraz bekletin. Geniş bir tencerede su kaynatın. Ardından kaynayan suda 2 dakika ön yüzeyini haşlayın. Tel bir süzgeçle hepsini ters çevirip 2 dakika daha haşlayın. Yaprakların hafif yumuşaması yeterli.
  • Bir tel süzgeçle süzüp büyük boy bir süzgeçe alın.
  • Soğumaları ve diri kalmaları için soğuk sudan geçirin.
  • O sırada iç harcı hazırlayın. Soğan ve maydonozu mutfak robotunda incecik kıyın. Kıyma, soğan, maydonoz, salça, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.nPirinci bir tel süzgeçte yıkayıp süzüp ekleyin. 2 kaşık kadar zeytinyağını da ekleyip iyice yoğurun.
  • Yaprakların damarlı kısmı bize bakacak şekilde yayın. Bir kaşıkla damarları ezin.
  • Büyük olan yaprakları ikiye ya da üçe bölebilirsiniz.
  • Önce yaprakların iki yanını içe doğru katlayın. Sonra ileri doğru sarın.
  • Tencereye dizin.
  • Küçük bir soslukta, tereyağı eritip, içine 2 yemek kaşığı salçayı ve tuzu ekleyin. İyice kavurun. Sonra sıcak su ekleyin. Salçalı su karışımını sarmaların üzerine dökün. 40- 50 dakika kadar içindeki pirinçler pişene kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025