Karalahana Sarması Tarifi
Karalahana Sarması tarifi: Karalahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karalahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarma için:
İç harcı için:
- 500 gram orta yağlı dana kıyma (tek çekilmiş)
- 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Pişirme sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Karalahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Kara lahana yapraklarının saplarını kesip atın ve yıkayıp sirkeli suda biraz bekletin. Geniş bir tencerede su kaynatın. Ardından kaynayan suda 2 dakika ön yüzeyini haşlayın. Tel bir süzgeçle hepsini ters çevirip 2 dakika daha haşlayın. Yaprakların hafif yumuşaması yeterli.
- Bir tel süzgeçle süzüp büyük boy bir süzgeçe alın.
- Soğumaları ve diri kalmaları için soğuk sudan geçirin.
- O sırada iç harcı hazırlayın. Soğan ve maydonozu mutfak robotunda incecik kıyın. Kıyma, soğan, maydonoz, salça, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.nPirinci bir tel süzgeçte yıkayıp süzüp ekleyin. 2 kaşık kadar zeytinyağını da ekleyip iyice yoğurun.
- Yaprakların damarlı kısmı bize bakacak şekilde yayın. Bir kaşıkla damarları ezin.
- Büyük olan yaprakları ikiye ya da üçe bölebilirsiniz.
- Önce yaprakların iki yanını içe doğru katlayın. Sonra ileri doğru sarın.
- Tencereye dizin.
- Küçük bir soslukta, tereyağı eritip, içine 2 yemek kaşığı salçayı ve tuzu ekleyin. İyice kavurun. Sonra sıcak su ekleyin. Salçalı su karışımını sarmaların üzerine dökün. 40- 50 dakika kadar içindeki pirinçler pişene kadar pişirin.