Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karalahana Huliya Tarifi

Karalahana Huliya

Karalahana Huliya Tarifi

Karalahana Huliya tarifi: Karalahana Huliya için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Huliya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karalahana Huliya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 720 gram karalahana
  • 1/2 adet ekmek
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 75 gram tereyağı

Karalahana Huliya tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180°’ye getirip ısıtın. Sarımsakları kabaca ve iri bir şekilde doğrayın.
  • Bir fırın tepsisine ekmeği dilimleyerek üzerine doğranmış sarımsakları ekleyin ve fırında 20 dakika kızartın.
  • Bu esnada kara lahanaların saplarını ayırarak yaprak kısımlarını iri iri kesin.
  • Bir tencerede tuzlu su kaynatarak doğranmış lahanaları içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan lahanaları süzdürerek sudan alın ve fırından çıkan ekmeklerin üzerine yayın.
  • Bir tavada yağı kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin.
  • Bir limonu dilim dilim keserek lahanaların üzerine dizin.
  • Diğer limonu suyunu sıkarak tereyağı dökülmüş karalahananın üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Karalahana Huliya tarifinin püf noktası nedir?

Kestiğimiz sarımsaklar fırında yanmaması için biraz kalın keselim ki kötü bir görüntü oluşturmasın. Tereyağını servis zamanında dökerseniz donma vs gibi durumla karşılaşmazsınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025