Karalahana Çorbası Tarifi
Karalahana Çorbası tarifi: Karalahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karalahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet karalahana
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 çay bardağı yarma
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Karalahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Karalahanaları iyice yıkayın ve sularını süzdürün. Ardından ince ince doğrayın.
- Doğradığınız karalahanaları bir müddet suyun içinde bekletin ve sularını iyice süzdürün.
- Soğanların kabuklarını soyun. Minik küpler halinde yemeklik olarak doğrayın.
- Tencerenizin içine tereyağı, sıvı yağ, doğranmış soğanları ve salçayı ekleyerek kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine yarmaları ve karalahanaları ilave edin, birkaç defa daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin.
- Yarmalar ve karalahanalar yumuşamaya başladığında haşlanmış kuru fasulyeleri ilave edin.
- Ardından baharat ve tuzunu ilave ederek pişmeye bırakın.
- Çorbanın suyundan bir miktar alarak mısır unuyla ayrı bir yerde karıştırın ardından azar azar içerisine ilave edin.
- Tüm malzemeler piştiğinde ve çorba kıvam aldığında ocaktan alın ve servis edin.
Karalahana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yarma yerine bulgur kullanarak da çorbanızı hazırlayabilirsiniz.