Karalahana Çorbası Tarifi
Karalahana Çorbası tarifi: Karalahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Karalahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1600 mililitre su
- 1 bağ karalahana
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 adet soğan
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Karalahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 1600 ml suyu tencereye koyup tencerenin altını harlı ateşte açalım.
- Yıkadığımız karalahanaları ince ince olacak şekilde dilimleyelim. (Salataya marul dilimler gibi ama daha ince olacak.)
- Kaynayan suya karalahanaları ekleyelim ve biraz karıştıralım. Kaynayınca altını kısalım.
- Kaynayan ve biraz pişmiş olan karalahanaların içerisine mısır ununu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Sos tavasına sıvı yağını alalım ve yağ kızınca üzerine yemeklik ince doğradığımız yarım soğanı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine damak zevkinize göre kırmızı pul biber ekleyip biraz daha kavurun.
- Sosu tenceredeki karalahanaların içerisine ekleyip biraz karıştıralım ve ağzını kapatalım. Tuz ekleyip biraz karıştırın.
- 3 dakika sonra pişmiş mi diye kontrol edip tencerenin altını kapatın.
Karalahana Çorbası tarifi için servis önerisi
Mısır ekmeği ile servis ederseniz daha lezzetli olur.