Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karalahana Çorbası Tarifi

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Tarifi

Karalahana Çorbası tarifi: Karalahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahana Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karalahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1600 mililitre su
  • 1 bağ karalahana
  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 adet soğan
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Karalahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 1600 ml suyu tencereye koyup tencerenin altını harlı ateşte açalım.
  • Yıkadığımız karalahanaları ince ince olacak şekilde dilimleyelim. (Salataya marul dilimler gibi ama daha ince olacak.)
  • Kaynayan suya karalahanaları ekleyelim ve biraz karıştıralım. Kaynayınca altını kısalım.
  • Kaynayan ve biraz pişmiş olan karalahanaların içerisine mısır ununu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
  • Sos tavasına sıvı yağını alalım ve yağ kızınca üzerine yemeklik ince doğradığımız yarım soğanı ekleyip kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine damak zevkinize göre kırmızı pul biber ekleyip biraz daha kavurun.
  • Sosu tenceredeki karalahanaların içerisine ekleyip biraz karıştıralım ve ağzını kapatalım. Tuz ekleyip biraz karıştırın.
  • 3 dakika sonra pişmiş mi diye kontrol edip tencerenin altını kapatın.

Karalahana Çorbası tarifi için servis önerisi

Mısır ekmeği ile servis ederseniz daha lezzetli olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025