Karadutlu Manolya Tatlısı Tarifi
Karadutlu Manolya Tatlısı tarifi: Karadutlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Karadutlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Karadutlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 400 gram karadut
- 50 gram tereyağ
Karadutlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tencereye alalım. Şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, bir dakika da onunla pişirelim.
- Pişen muhallebinin dörtte birini, renklendirmek için ayrı bir tavaya alalım. Bir çay bardağı kadar karadutu süzgeçten geçirerek ezelim, ayırdığımız muhallebiye ekleyerek bir dakika da onunla pişirelim.
- Sade muhallebiyi sekiz tane kaseye iki kat olacak şekilde eşit miktarda paylaştıralım ilk katın üzerine evde yapılmış veya hazır alınmış keki küp küp doğrayarak paylaştıralım.
- Karadutlu muhallebiyi de kaselere alalım ve süslememizi yapalım. Afiyet olsun.
Karadutlu Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Orta ateşte, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi elde etmemiz çok önemli.
Karadutlu Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Buzdolabında en az iki saat beklemeli.