Karadutlu Kuplar Tarifi
Karadutlu Kuplar tarifi: Karadutlu Kuplar için gerekli malzemeler nelerdir? Karadutlu Kuplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 bardak
Karadutlu Kuplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üst muhallebisi için:
- 1 su bardağı karadut
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
Alt muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 mililitre krema
Karadutlu Kuplar tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce karadut, şeker ve suyumuzu ufak bir tencereye alıyoruz, kısık ateşte 15 dakika boyunca kaynamaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan derin bir tencereye vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri alıp orta ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya yakın vanilyamızı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
- Muhallebimiz soğurken bir yandan kaynattığımız karadut sosumuzu ocaktan alıp üzerine vanilya ekleyip blendırdan geçirip püre haline getiriyoruz.
- İlk sıcaklığını atan muhallebimize kremamızı da ekleyip mikserle 5 dakika boyunca pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz.
- Ardından muhallebimizi ikiye bölüyoruz, bir yarısına hazırlamış olduğumuz sosu ilave edip mikserle 1-2 dakika çırparak yediriyoruz.
- Son olarak bardaklarımızın yarısına sütlü muhallebimizi kalan kısmını da karadutlu muhallebimizi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.