Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karadutlu Kuplar Tarifi

Karadutlu Kuplar

Karadutlu Kuplar Tarifi

Karadutlu Kuplar tarifi: Karadutlu Kuplar için gerekli malzemeler nelerdir? Karadutlu Kuplar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karadutlu Kuplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Üst muhallebisi için:

  • 1 su bardağı karadut
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya

Alt muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 mililitre krema

Karadutlu Kuplar tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce karadut, şeker ve suyumuzu ufak bir tencereye alıyoruz, kısık ateşte 15 dakika boyunca kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer yandan derin bir tencereye vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri alıp orta ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya yakın vanilyamızı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
  • Muhallebimiz soğurken bir yandan kaynattığımız karadut sosumuzu ocaktan alıp üzerine vanilya ekleyip blendırdan geçirip püre haline getiriyoruz.
  • İlk sıcaklığını atan muhallebimize kremamızı da ekleyip mikserle 5 dakika boyunca pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz.
  • Ardından muhallebimizi ikiye bölüyoruz, bir yarısına hazırlamış olduğumuz sosu ilave edip mikserle 1-2 dakika çırparak yediriyoruz.
  • Son olarak bardaklarımızın yarısına sütlü muhallebimizi kalan kısmını da karadutlu muhallebimizi ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025