Karadutlu Dondurma Tarifi
Karadutlu Dondurma tarifi: Karadutlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Karadutlu Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karadutlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 büyük boy kase karadut
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı damla çikolata
Karadutlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Bir büyük boy kase karadutu dolapta 4-5 saat kadar donduruyoruz.
- Donmuş karadutları rondoya alıp üzerine 1 yemek kaşığı labne, 1 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çektiriyoruz.
- Kıvamı pürüzsüz olana kadar çektirdiğimiz karadutlarımızı rahatça dondurabileceğimiz bir kaba alıyoruz.
- Dondurucuya atıp, her 2 saatte bir çıkartıp karıştırıyoruz. Bu işlemi 4-5 kere uyguluyoruz.
- Minimum 8 saat donduruyoruz. Afiyet olsun.
Karadutlu Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Dondurucuya attıktan sonra çıkartıp karıştırmayı unutmayalım yoksa dondurmamız buz olur. En az 8 saat dondurucuda bekletmeliyiz yoksa kıvamı oturmaz.
Karadutlu Dondurma tarifi için servis önerisi
Üzerine damla çikolata ekleyerek tüketebilirsiniz.