Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karadut ve Çilekli Galette Tarifi

Karadut ve Çilekli Galette

Karadut ve Çilekli Galette Tarifi

Karadut ve Çilekli Galette tarifi: Karadut ve Çilekli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Karadut ve Çilekli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karadut ve Çilekli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 190 gram un
  • 115 gram tereyağı
  • 50 gram toz şeker
  • 60 ml. soğuk su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 300 gram karadut
  • 100 gram çilek
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı yumurta karışımı

Karadut ve Çilekli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Una tuz ve şekeri ekleyin. Robotta küçük küplere böldüğünüz soğuk tereyağını ekleyip çevirin.
  • Un sarı renk aldığında suyu ekleyin.
  • Hamura şekil verip streç filme sarın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıt  serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin.
  • Dutları temizleyin ama yıkamayın. Saplarını dilerseniz çıkarabilirsiniz. Çileklerin iyice kurulandığından emin olun. İkiye bölün.
  • Meyvelerinize  portakal kabuğu rendesini ve suyunu, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Açtığınız tart hamurunun ortasına meyveleri kenarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir müddet dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Karadut ve Çilekli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamur hazırlamak istemezseniz milföy hamuru kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025