Karadut ve Çilekli Galette Tarifi
Karadut ve Çilekli Galette tarifi: Karadut ve Çilekli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Karadut ve Çilekli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karadut ve Çilekli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 190 gram un
- 115 gram tereyağı
- 50 gram toz şeker
- 60 ml. soğuk su
- 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 300 gram karadut
- 100 gram çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1-2 yemek kaşığı portakal suyu
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı yumurta karışımı
Karadut ve Çilekli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Una tuz ve şekeri ekleyin. Robotta küçük küplere böldüğünüz soğuk tereyağını ekleyip çevirin.
- Un sarı renk aldığında suyu ekleyin.
- Hamura şekil verip streç filme sarın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin.
- Dutları temizleyin ama yıkamayın. Saplarını dilerseniz çıkarabilirsiniz. Çileklerin iyice kurulandığından emin olun. İkiye bölün.
- Meyvelerinize portakal kabuğu rendesini ve suyunu, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Açtığınız tart hamurunun ortasına meyveleri kenarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir müddet dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Karadut ve Çilekli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Hamur hazırlamak istemezseniz milföy hamuru kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.