Karadut Reçeli Tarifi
Karadut Reçeli tarifi: Karadut Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karadut Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Karadut Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram karadut
- 400 gram toz şeker
- 3 adet karanfil
- 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Karadut Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Sap kısımlarını ayıkladığınız karadutları narin oldukları için bol suda incitmeden yıkayın. Fazla sularını süzgeçte bekletip süzdürün.
- Derin bir tencereye aldığınız ayıklanmış ve yıkanmış dutların üzerine toz şeker serpin. Kendi suyunu salması için kapağını kapattığınız tencerede bekletin.
- Suyunu salan dutları, kısık ateşte kıvam alıp dutlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Reçelin suyu kıvam almalı ancak dutlar dağılmamalı.
- Taze sıkılmış limon suyunu katıp 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Kıvam alan dut reçelini kaynatıp kuruladığınız temiz bir kavanoza boşaltın. Zedesiz ve temizlenmiş kavanoz kapağını sıkıca kapattıktan sonra reçel kavanozunu ters çevirip bir gece bu şekilde bekletin.
Karadut Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Dutların tadı yavan gelirse ya da şeker tadı baskın olan reçeller hazırlamayı seviyorsanız birebir oranda toz şeker kullanın. Toz şekere bastığınız ayıklanmış dutları suyunu bırakması için mümkünse bir gece (en az 6 saat) oda sıcaklığında kapağı kapalı bir tencerede bekletin. Dutların dağılmaması için reçeli kısık ateşte ve karıştırmadan kaynatın. Kaşığın ucuyla mermer bir zemine damlattığınız reçel, dağılmıyor ve top şeklinde kalıyorsa reçel olmuş demektir.
Karadut Reçeli tarifi için servis önerisi
Kızarmış ekmeğinizi hazırlamayı unutmayın.