Karadut Reçeli Tarifi
Karadut Reçeli tarifi: Karadut Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karadut Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Karadut Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram  karadut
 - 300 gram  toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı  limon suyu
 
Karadut Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Dutların saplarını çıtlatarak koparalım veya makasla keselim.
 - Dutları tencereye alalım. Şekeri dutların üzerine döküp en az 3-4 saat bekletelim. Geceden hazırlayıp sabah da pişirebilirsiniz.
 - Şeker eridikten sonra ocağı orta ayarda açalım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ayarda kıvam aldıralım.
 - Köpükleri üzerinden toparlayıp alabilirsiniz ancak eğer meyveleri bütün istiyorsanız çok fazla dokunmamaya çalışın.
 - 20-25 dakika ortalama piştikten sonra meyveler istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra limon suyunu döküp 5 dakika daha pişirin.
 - Ocaktan alın ve sıcakken kavanoza alın sıkıca kapatın. Afiyet olsun.