Karadut Özlü Bisküvili Pasta Tarifi
Karadut Özlü Bisküvili Pasta tarifi: Karadut Özlü Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Karadut Özlü Bisküvili Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Karadut Özlü Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 6 yemek kaşığı Ancora Life Karadut Özü
Karadut Özlü Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede tereyağını eritin. Eridikten sonra unu ekleyerek 2 dakika kadar kavurun.
- Mısır nişastası ve toz şekeri de ekleyip karıştırın ve sütün tamamını üzerine ilave ederek çırpma teliyle sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
- Pişen muhallebiyi oda sıcaklığında, yaklaşık 20 dakika kadar bekletin.
- Bu sırada yulaflı bisküvi, ceviz ve fındığı rondodan çekin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın ve bir kenarda bekletin.
- Oda sıcaklığında beklemiş olan muhallebinin üzerine vanilin, toz krem şanti ve Hindistan cevizini ekleyip 3-4 dakika kadar çırpın.
- Yağlanmış kelepçeli yuvarlak bir kalıba muhallebili harcın yarısını aktarın.
- Üzerine tereyağlı bisküvi karışımını da güzelce yayıp kalan muhallebili harcı da üzerine ekleyin ve spatula yardımıyla güzelce yayın. Buzlukta 4 saat bekletin.
- Buzluktan çıkardığınız pastayı kelepçeli kalıptan çıkarın ve Ancora karadut özünü pastanın üzerine yayın. Dilimleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.