Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi

Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz Pidesi tarifi: Karadeniz Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Karadeniz Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karadeniz Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pidenin hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/3 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

İç malzemesi için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta

Karadeniz Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içine su, maya,  toz şeker, zeytinyağı ve yoğurdu alın. İyice karıştırın.
  • Ardından azar azar unu ilave edin ve kıvam alana kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Karadeniz Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzu kış aylarında mayalandırıyorsanız mayalanma işlemi bir tık daha uzun sürecektir. İşlemi hızlandırmak için fırının mayalandırma programını kullanabilir ya da fırını 100 derecede 5 dakika ısıtıp hamurunuzu üzeri kapalı bir biçimde fırında mayalandırabilirsiniz.

Karadeniz Pidesi tarifi için servis önerisi

Yanına ayran ve salatayla lezzet dolu bir öğüne dönüştürebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025