Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karabuğdaylı Tavuk Tarifi

Karabuğdaylı Tavuk

Karabuğdaylı Tavuk Tarifi

Karabuğdaylı Tavuk tarifi: Karabuğdaylı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karabuğdaylı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Karabuğday için:

  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domates

Karabuğdaylı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Karabuğdayı güzelce yıkayın ve haşlamak için minik bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.
  • Tencerenin altını açarak karabuğdaylarınızı yaklaşık 15-20 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayın.
  • O sırada bit tavaya tavuk için gerekli zeytinyağını alın. Hafif kızdıktan sonra tavuğunuzun arkasını önünü tuzlayıp karabiberleyerek tavaya alın.
  • Tavuğunuzun içinin piştiğinden emin olana kadar arkalı önlü bir şekilde kızartın. Ardından tavadan alıp dilediğiniz şekilde dilimleyin.
  • Karabuğdayınız yumuşayınca ocaktan alın. Fazla suyunu süzdürün. Bir tabağa alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Doğranmış domateslerini ilave edin. Dilimlenmiş tavuklarını da ekleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025