Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası Tarifi
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası tarifi: Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram karabuğday
- 150 gram kırmızı mercimek
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy beyaz soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet orta boy havuç
- 1/2 adet orta boy limon kabuğu
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tane kişniş (opsiyonel)
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Karabuğday ve mercimeği bol soğuk su altında yıkayın. Patates, kuru soğan ve havucu soyup birkaç parçaya bölün. Sarımsak dişlerini de soyup bütün olarak bırakın. Limonun kabuğunu soyun.
- Bütün bu malzemeleri düdüklü tencereye alın ve üzerini örtüp 2-3 parmak geçecek kadar su katın.
- Tuz, karabiber taneleri ve arzuya göre kişniş ekleyip kapatın tencerenin ağzını. Normal düdüklü tencere kullanma aşamalarına dikkat ederek pişirin malzemeleri.
- Pişmiş içeriği el blenderından geçirin. Dilerseniz limon kabuğunu bu aşamada çıkartın.
- Hazır durumda olan çorba karışımını tekrar ısıtmaya başlayın ve sevdiğiniz çorba kıvamını tutturacak şekilde sıcak su ilave edin. Tuzunu da tekrar kontrol etmeyi unutmayın. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbayı düdüklü tencere yerine orta boy normal bir tencerede, malzemelerin üzerini geçecek kadar su ilavesiyle pişirebilirsiniz.