Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karabuğdaylı Krep Tarifi

Karabuğdaylı Krep

Karabuğdaylı Krep Tarifi

Karabuğdaylı Krep tarifi: Karabuğdaylı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karabuğdaylı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • 1 tatlı kaşığı matcha
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu

Karabuğdaylı Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı, suyu, zeytinyağı ve tuzu derin bir karıştırma kabına koyup iyice çırpın.
  • Karabuğday unu ve matchayı eleyerek karışıma ekleyin ve homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Krep tavasına çok az zeytinyağı gezdirin ve kısık ateşte tavanın biraz ısınmasını bekleyin.
  • Isınan tavaya 1 (küçük) kepçe krep hamurundan ekleyip tavanın her yanına yayın.
  • Hamurun piştiğini kenarlarının kıvrılmasından anlayacaksınız. Spatula ya da çatal yardımıyla pişen tarafını çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.

Karabuğdaylı Krep tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte pişirin mutlaka.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025