Karabuğdaylı Krep Tarifi
Karabuğdaylı Krep tarifi: Karabuğdaylı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karabuğdaylı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı karabuğday unu
- 1 tatlı kaşığı matcha
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
Karabuğdaylı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı, suyu, zeytinyağı ve tuzu derin bir karıştırma kabına koyup iyice çırpın.
- Karabuğday unu ve matchayı eleyerek karışıma ekleyin ve homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Krep tavasına çok az zeytinyağı gezdirin ve kısık ateşte tavanın biraz ısınmasını bekleyin.
- Isınan tavaya 1 (küçük) kepçe krep hamurundan ekleyip tavanın her yanına yayın.
- Hamurun piştiğini kenarlarının kıvrılmasından anlayacaksınız. Spatula ya da çatal yardımıyla pişen tarafını çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.
Karabuğdaylı Krep tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte pişirin mutlaka.