Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karabuğdaylı Kısır Tarifi

Karabuğdaylı Kısır

Karabuğdaylı Kısır Tarifi

Karabuğdaylı Kısır tarifi: Karabuğdaylı Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karabuğdaylı Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase karabuğday
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1-2 adet salatalık
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı pul biber
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Karabuğdaylı Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Karabuğdayı bir iki saat suda bekletin. Süzün ve su eklediğiniz tencerede taneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu süzün ve süzgeçte bırakın.
  • Bu arada yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Süzülen karabuğday tanelerini hala ılıkken derin bir kaseye alın. Tuz , biber ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın.
  • Soğuduktan sonra doğradığınız yeşillikleri, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Başka bir servis kabına aktarıp çayın yanında servis edin.

Karabuğdaylı Kısır tarifi için servis önerisi

Sos miktarını damak zevkinize göre dilediğiniz şekilde arttırıp, azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025