Karabuğdaylı Kısır Tarifi
Karabuğdaylı Kısır tarifi: Karabuğdaylı Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğdaylı Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Karabuğdaylı Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase karabuğday
- 2-3 adet taze soğan
- 1-2 adet salatalık
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı pul biber
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Karabuğdaylı Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Karabuğdayı bir iki saat suda bekletin. Süzün ve su eklediğiniz tencerede taneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu süzün ve süzgeçte bırakın.
- Bu arada yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.
- Süzülen karabuğday tanelerini hala ılıkken derin bir kaseye alın. Tuz , biber ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın.
- Soğuduktan sonra doğradığınız yeşillikleri, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Başka bir servis kabına aktarıp çayın yanında servis edin.
Karabuğdaylı Kısır tarifi için servis önerisi
Sos miktarını damak zevkinize göre dilediğiniz şekilde arttırıp, azaltabilirsiniz.