Karabuğday Unlu Krep Tarifi
Karabuğday Unlu Krep tarifi: Karabuğday Unlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğday Unlu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Karabuğday Unlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı karabuğday unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
Yumurtası için:
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Karabuğday Unlu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtayı kırın. Tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Ardından üzerine süt ve zeytinyağını ilave ederek çırpın.
- Karabuğday unu ve mısır ununu ekleyerek çok iyi bir şekilde çırpın.
- Üzerine streç filme kapatarak buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendikten sonra ince bir tavayı hafifçe yağlayın.
- Krepleri ince bir şekilde yayarak arkalı önlü pişirin.
- Ardından bir tavanın içine tereyağını alın, erittikten sonra yumurtayı kırın ve üzerine tuz karabiber gezdirin.
- Dilediğiniz kıvamda piştiğinde sarısını patlatmamaya özen göstererek bir spatula yardımıyla tavadan alın ve hazırladığınız kreplerden birinin içine koyarak servis edin.
Karabuğday Unlu Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krep hamurunuzu çok iyi bir biçimde çırpın ve mutlaka dinlendirin.
Karabuğday Unlu Krep tarifi için servis önerisi
Yanına salata, söğüş salatalık ve domates ile servis edebilirsiniz.