Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karabuğday Pilavı Tarifi

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı Tarifi

Karabuğday Pilavı tarifi: Karabuğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğday Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karabuğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı çiğ karabuğday
  • 2-2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Karabuğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Dilimlediğiniz soğanları zeytinyağında karıştırarak pişirin, dilerseniz bu aşamada sarımsakları da ilave edebilirsiniz.
  • Soğanlarınız tam karamelize olmadan, küp küp doğradığınız havuçları da ilave edip karıştırarak pişirin.
  • Sonra domates sosu, salça ve karabuğdayları ilave edip iyice karıştırın. Ardından su, arzu ettiğiniz baharatlar ve tuzu da ilave edip, çok az karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Ara sıra kapağı açıp karıştırarak kontrol edebilirsiniz.nSuyunu çektiğinde ve karabuğdaylar piştiğinde ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025