Karabuğday Pilavı Tarifi
Karabuğday Pilavı tarifi: Karabuğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğday Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Karabuğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı domates sos
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı çiğ karabuğday
- 2-2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Karabuğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlediğiniz soğanları zeytinyağında karıştırarak pişirin, dilerseniz bu aşamada sarımsakları da ilave edebilirsiniz.
- Soğanlarınız tam karamelize olmadan, küp küp doğradığınız havuçları da ilave edip karıştırarak pişirin.
- Sonra domates sosu, salça ve karabuğdayları ilave edip iyice karıştırın. Ardından su, arzu ettiğiniz baharatlar ve tuzu da ilave edip, çok az karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
- Ara sıra kapağı açıp karıştırarak kontrol edebilirsiniz.nSuyunu çektiğinde ve karabuğdaylar piştiğinde ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!