Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karabuğday Patlağı Tarifi

Karabuğday Patlağı

Karabuğday Patlağı Tarifi

Karabuğday Patlağı tarifi: Karabuğday Patlağı için gerekli malzemeler nelerdir? Karabuğday Patlağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karabuğday Patlağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı karabuğday

Karabuğday Patlağı tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı karabuğdayı tavaya koyun. Önce harlı ateşte karıştırarak kavurun.
  • Çıtır çıtır sesleri duymaya başladıktan sonra altını kısın.
  • Bütün karabuğdaylarınızın beyaz beyaz minik patlaklarını görene kadar karıştırmayı hiç bırakmadan işleme devam edin.
  • Yakmamaya dikkat edin. Karabuğdaylarınızın patladığına emin olduktan sonra bir tepsiye aktarın ve tepsiyi sallayarak karabuğdayları yayın ve soğutun. Afiyet olsun.

Karabuğday Patlağı tarifinin püf noktası nedir?

Patlatma işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve hemen bir tepsiye aktarın.

Karabuğday Patlağı tarifi için servis önerisi

Yoğurdunuzun içine meyvelerle birlikte karabuğday patlaklarını koyup harika bir ara öğün yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025