Kara Nohut (Mukaşer) Humusu Tarifi
Kara Nohut (Mukaşer) Humusu tarifi: Kara Nohut (Mukaşer) Humusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kara Nohut (Mukaşer) Humusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kara Nohut (Mukaşer) Humusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı nohut (kara nohut)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 silme yemek kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı susam (siyah susam)
Kara Nohut (Mukaşer) Humusu tarifi nasıl yapılır?
- Suda bekletilmiş siyah nohudu bol suda tuz eklemeden yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan nohutları biraz suyuyla beraber blenderdan geçirin.
- Siyah susamları minik bir tavada hafifçe kavurun.
- İçine sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, siyah susam, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
- İstediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
- Üzerine hafifçe kavurduğunuz beyaz susam, siyah susam ve kıyılmış maydanozu serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Kara Nohut (Mukaşer) Humusu tarifinin püf noktası nedir?
Siyah susam gayet lezzetli siyah renkte bir susamdır. Çörek otuyla karıştırmayın. Çörek otu eklediğinizde tadı acılaşır. Uzak doğu mutfağında çok sıklıkla kullanılır. Ve elbette renginden dolayı beyaz kardeşine oranla daha besleyicidir.
Kara Nohut (Mukaşer) Humusu tarifi için servis önerisi
Hafifçe kavurduğunuz beyaz susam ve siyah susamlarla birlikte kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis edin.