Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kara Kale Kek Tarifi

Kara Kale Kek

Kara Kale Kek Tarifi

Kara Kale Kek tarifi: Kara Kale Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kara Kale Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kara Kale Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 400 gram şeker
  • 200 ml. süt
  • 170 ml. sıvı yağ
  • 50 gram nişasta
  • 300 gram un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram fındık (iri parçalar halinde)

Kara Kale Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınımızı 170 derecede fansız olarak ısınmaya bırakıyoruz.
  • Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz.
  • Mikserle önce beyazı, köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtanın sarısına biraz şeker ekleyip(neredeyse şekerin tamamının 1/4 ü kadarı) rengi açılana dek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Sarı harcın içine sütü ve yağı ekleyip karışmalarını sağladıktan sonra kalan şekeri de üzerine ilave edip son kez mikserle çırpıyoruz.
  • Sarı harcın içine vanilya, sütü ve yağı ekleyip karışmalarını sağladıktan sonra kalan şekeri de üzerine ilave edip son kez mikserle çırpıyoruz.
  • Köpüren yumurta beyazını, kakao ve nişastanın tamamını ve unun 1/3 ü kadarını harca ekleyip sadece spatula ile alt üst ederek yavaşça karıştırıyor ve köpüğün dağılmış olduğundan emin oluyoruz.
  • Kalan un ve kabartma tozunu da ilave edip aynı şekilde karıştırdıktan sonra önceden yağlamış olduğumuz kalıbımıza döküyor ve üzerine dilediğimiz miktarda fındık parçaları ekliyor ve kalıba aktarıyoruz. Ardından fırına veriyoruz.
  • 170 derece önceden ısıttığımız fırında kontrollü olarak yaklaşık 50 dakika pişiyoruz. (Klasik kürdanla kontrol metodunu da yarım saatten sonra uygulayabilirsiniz. Fırın ayarına bağlı olarak süre uzayıp kısalabilir. ) Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketiyoruz. Ellerinize sağlık!

Kara Kale Kek tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta beyazının iyice köpürdüğünden emin oluyoruz. Yarım saat olmadan kesinlikle fırın kapağını açmıyoruz. Bütün kuru malzemeleri eleyerek eklemeye özen gösteriyor, böylece dilimlerken beyaz un parçacıklarıyla karşılaşmıyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025