Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kar Topu Tatlısı Tarifi

Kar Topu Tatlısı

Kar Topu Tatlısı Tarifi

Kar Topu Tatlısı tarifi: Kar Topu Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kar Topu Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kar Topu Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 10 adet fındık

Üzeri için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Kar Topu Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta krema ve toz şekeri mikser yardımıyla, şeker eriyene kadar çırpın.
  • Şekeri erimiş karışımın üzerine azar azar Hindistan cevizini ilave ederek kurabiye hamuruna benzer bir kıvam elde edin.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip, yuvarlayın.
  • Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
  • Servis etmeden önce, çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kaşık yardımıyla kartopu tatlısının üzerinde gezdirin.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.

Kar Topu Tatlısı tarifi için servis önerisi

Üzerlerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025