Kar Topu Tatlısı Tarifi
Kar Topu Tatlısı tarifi: Kar Topu Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kar Topu Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kar Topu Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı krema (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı hindistan cevizi
- 10 adet fındık
Üzeri için:
- 80 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kar Topu Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta krema ve toz şekeri mikser yardımıyla, şeker eriyene kadar çırpın.
- Şekeri erimiş karışımın üzerine azar azar Hindistan cevizini ilave ederek kurabiye hamuruna benzer bir kıvam elde edin.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip, yuvarlayın.
- Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
- Servis etmeden önce, çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kaşık yardımıyla kartopu tatlısının üzerinde gezdirin.
- Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.
Kar Topu Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerlerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz.