Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kar Pasta Tarifi

Kar Pasta

Kar Pasta Tarifi

Kar Pasta tarifi: Kar Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kar Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kar Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 8 adet petibör bisküvi

Frambuaz Sos İçin:

  • 2,5 su bardağı frambuaz
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker

Kar Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
  • Nişasta, un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. 
  • Karışımı yağlı kağıt serili sığ ve geniş bir borcama alıp 185 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  • Toz krem şantiyi kremayla çırpın. 
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kremaya ekleyip karıştırın.
  • Pişirdiğiniz keki yağlı kağıt yardımıyla borcamdan çıkartın. Kağıdı kekten ayırın ve keki ters çevirip aynı borcama geri koyun.
  • Frambuaz sosun malzemelerini küçük bir tencereye alın ve pişirin.
  • Kekin üstüne oda sıcaklığında soğumuş olan frambuaz sosunu kepçe yardımıyla dökün ve düzleştirin.
  • Hazırladığınız krema karışımını, frambuaz sosu katmanının üstüne dökün ve düzleştirin.
  • Petibör bisküvileri aralıklarla en üst katman olarak yerleştirin. Pastayı bir gece dondurucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Kar Pasta tarifi için servis önerisi

Servis yapmadan önce, petibörün üzerine 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri eleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025