Kar Pasta Tarifi
Kar Pasta tarifi: Kar Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kar Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kar Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı krema
- 100 gram beyaz çikolata
- 8 adet petibör bisküvi
Frambuaz Sos İçin:
- 2,5 su bardağı frambuaz
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
Kar Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
- Nişasta, un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Karışımı yağlı kağıt serili sığ ve geniş bir borcama alıp 185 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Toz krem şantiyi kremayla çırpın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kremaya ekleyip karıştırın.
- Pişirdiğiniz keki yağlı kağıt yardımıyla borcamdan çıkartın. Kağıdı kekten ayırın ve keki ters çevirip aynı borcama geri koyun.
- Frambuaz sosun malzemelerini küçük bir tencereye alın ve pişirin.
- Kekin üstüne oda sıcaklığında soğumuş olan frambuaz sosunu kepçe yardımıyla dökün ve düzleştirin.
- Hazırladığınız krema karışımını, frambuaz sosu katmanının üstüne dökün ve düzleştirin.
- Petibör bisküvileri aralıklarla en üst katman olarak yerleştirin. Pastayı bir gece dondurucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kar Pasta tarifi için servis önerisi
Servis yapmadan önce, petibörün üzerine 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri eleyebilirsiniz.