Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kapya Biber Turşusu Tarifi

Kapya Biber Turşusu

Kapya Biber Turşusu Tarifi

Kapya Biber Turşusu tarifi: Kapya Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kapya Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kapya Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 15 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Kapya Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Kapya biberlerin tohumlarını ayıklayalım ve iri iri doğrayalım. Derin bir tencerede sirke, sıvıyağ, sarımsaklar ve tuzu kaynatalım.
  • Kaynayan suya kapya biberleri atalım ve 3-4 dakika haşlayıp çıkaralım. (Daha fazla haşlama yapmayalım, bu süre yeterlidir. Aksi halde biberler kavanozda zamanla erir.)
  • Biraz ılınan kapya biberlere maydanozları ekleyip, elimizle harmanlayalım.
  • Biberleri kavanoza doldurup soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun.

Kapya Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Biberleri çok fazla haşlamayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025