Kapya Biber Turşusu Tarifi
Kapya Biber Turşusu tarifi: Kapya Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kapya Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Kapya Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 15 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kapya Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberlerin tohumlarını ayıklayalım ve iri iri doğrayalım. Derin bir tencerede sirke, sıvıyağ, sarımsaklar ve tuzu kaynatalım.
- Kaynayan suya kapya biberleri atalım ve 3-4 dakika haşlayıp çıkaralım. (Daha fazla haşlama yapmayalım, bu süre yeterlidir. Aksi halde biberler kavanozda zamanla erir.)
- Biraz ılınan kapya biberlere maydanozları ekleyip, elimizle harmanlayalım.
- Biberleri kavanoza doldurup soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun.
Kapya Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Biberleri çok fazla haşlamayın.