Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kapya Biber Dolması Tarifi

Kapya Biber Dolması

Kapya Biber Dolması Tarifi

Kapya Biber Dolması tarifi: Kapya Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kapya Biber Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kapya Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kapya biber
  • 150 gram kıyma
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5-6 dal maydanoz

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1/3 adet limon suyu

Kapya Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  • Domatesi ve sarımsakları rendeleyin.
  • Orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını aktarın. İçerisine soğanı ve sarımsağı ilave edin. Hafifçe soteleyin.
  • Üzerin yıkayıp fazla sularını süzdürmek için sudan geçirdiğiniz pirinçleri de ilave edin. Kavurmaya başlayın.
  • Bu malzemelerin üzerine domatesi ekleyin. Biraz suyunu çektiğinde kıyma ve salçayı da ilave ederek güzelce karıştırın. Et suyunu salıp çekince ocaktan alın.
  • Ocaktan aldıktan sonra bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından iç harcına tuz ve baharatlarını ekleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve karıştırın.
  • Biberleri ortadan ikiye kesin ve içlerini temizleyin.
  • Biberlerin içlerine ve dışlarına fırça yardımıyla hafifçe zeytinyağı sürün. İçlerini harçla doldurun. Dolmaları bir borcamın içerisinde doldurmaya özen gösterin.
  • Salça, zeytinyağı, su ve limonun suyunu karıştırarak dolmaların üzerine gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar biberler yumuşayana kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Kapya Biber Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeleri çiğden koymak pirinçlerin pişmemesine neden olabilir. Bu yüzden malzemeleri önden bir miktar pişirmekte fayda var. Pişirme sırasında pirinçlerin lapa olmamalarına ve güzelce kavrulmalarına da ayrıca özen gösterin. Dilerseniz biberlerinizi ortadan ikiye kesmeden de baş kısımlarını çıkararak da iç harcını doldurabilir ve dolmayı hazırlayabilirsiniz.

Kapya Biber Dolması tarifi için servis önerisi

Servis ederken üzerine biraz zeytinyağı ya da nar ekşisi gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025