Kapuska Yemeği Tarifi
Kapuska Yemeği tarifi: Kapuska Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kapuska Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kapuska Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 adet orta boy lahana
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kapuska Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Lahanayı yıkayın ve yemeklik olarak doğrayın.
- Soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin ve yaklaşık 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Lahanaları ve 1 su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edip, kapağını kapatın.
- Lahanalar yumuşamaya başlayınca, içerisine baharatlarını ve kalan bir bardak daha suyu ekleyin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve lahanalar iyice yumuşayıp, sularını çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra servis tabağına alın, üstünü yoğurt ve toz kırmızı biberle süsleyip, sıcak olarak servis edin.
Kapuska Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Lahana seçerken sarma yapmak için alıyorsanız, bastırınca yumuşak olan lahanaları tercih edin, eğer yemek yapmak için alıyorsanız, sert olan lahanaları da tercih edebilirsiniz.
Kapuska Yemeği tarifi için servis önerisi
Servisi için yoğurt ve pulbiber ilave edebilirsiniz.