Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi
Kapuska (Lahana Yemeği) tarifi: Kapuska (Lahana Yemeği) için gerekli malzemeler nelerdir? Kapuska (Lahana Yemeği) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kapuska (Lahana Yemeği) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet lahana
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 100 mililitre zeytinyağı
- 300 mililitre içme suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kapuska (Lahana Yemeği) tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle lahana ortadan ikiye kesilir ve bir parçası gelişi güzel dilimlenip güzelce yıkanır.
- Öte yandan kuru soğan, kapya biber ve havuçlar küp küp doğranıp tencereye alınır.
- Üzerine zeytinyağı eklenip orta ateşte kavrulmaya bırakılır.
- Hafif kavrulan sebzelerin üzerine yıkadığınız lahanalar, pirinç, tuz ve suyu eklenip orta ateşte kontrol edilerek 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!