Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi

Kapuska (Lahana Yemeği)

Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi

Kapuska (Lahana Yemeği) tarifi: Kapuska (Lahana Yemeği) için gerekli malzemeler nelerdir? Kapuska (Lahana Yemeği) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kapuska (Lahana Yemeği) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet lahana
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 300 mililitre içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kapuska (Lahana Yemeği) tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle lahana ortadan ikiye kesilir ve bir parçası gelişi güzel dilimlenip güzelce yıkanır.
  • Öte yandan kuru soğan, kapya biber ve havuçlar küp küp doğranıp tencereye alınır.
  • Üzerine zeytinyağı eklenip orta ateşte kavrulmaya bırakılır.
  • Hafif kavrulan sebzelerin üzerine yıkadığınız lahanalar, pirinç, tuz ve suyu eklenip orta ateşte kontrol edilerek 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025