Kapuska Tarifi
Kapuska tarifi: Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Kapuska nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy lahana
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Kapuska tarifi nasıl yapılır?
- Lahanamızı dörde bölelim. Her bir parçasını ince ince doğrayalım ve bol su da yıkayıp süzgeçe alalım.
- Tenceremize yağlarımızı alalım ve etleri biraz kavuralım.
- Robottan geçirdiğimiz veya ince ince kıydığımız soğanlarımızı ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
- Suyunu süzdüğümüz lahanaları ekleyelim.
- Lahanaların üzerine salça, su, pulbiber ve tuzla hazırladığımız sosu dökelim ve tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Lahanalar yumuşayınca yemeğimiz hazır. Afiyetler olsun.
Kapuska tarifinin püf noktası nedir?
Eğer lahanalarınız pişene kadar yemeğin suyu bittiyse, su eklemelisiniz.