Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kapuska Tarifi

Kapuska

Kapuska Tarifi

Kapuska tarifi: Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Kapuska nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy lahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Kapuska tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanamızı dörde bölelim. Her bir parçasını ince ince doğrayalım ve bol su da yıkayıp süzgeçe alalım.
  • Tenceremize yağlarımızı alalım ve etleri biraz kavuralım.
  • Robottan geçirdiğimiz veya ince ince kıydığımız soğanlarımızı ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
  • Suyunu süzdüğümüz lahanaları ekleyelim.
  • Lahanaların üzerine salça, su, pulbiber ve tuzla hazırladığımız sosu dökelim ve tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Lahanalar yumuşayınca yemeğimiz hazır. Afiyetler olsun.

Kapuska tarifinin püf noktası nedir?

Eğer lahanalarınız pişene kadar yemeğin suyu bittiyse, su eklemelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025