Kapalı Cheeseburger Tarifi
Kapalı Cheeseburger tarifi: Kapalı Cheeseburger için gerekli malzemeler nelerdir? Kapalı Cheeseburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kapalı Cheeseburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet ekmek hamuru
- 120 gram dana kıyma (tercihen az yağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış, oda sıcaklığında)
- 1/4 adet limonun suyu
- 150 mililitre sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı krem peynir (cheddar aromalı)
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı susam
Kapalı Cheeseburger tarifi nasıl yapılır?
- Dana kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıymaya elinizle yuvarlak şekil verip yassılaştırın. Diğer malzemeleri hazırlarken buzdolabında dinlendirin.
- Kapya biberi közleyin ve kabuklarını soyun.
- Yumurtanın sarısını kuru ve temiz bir kaba koyun. Üzerine limon suyu ilave edip çırpın. Bu noktada tercihen 1 çay kaşığı hardal da ekleyebilirsiniz.
- Yumurta sarısını sürekli çırparak sıvı yağı azar azar karışıma yedirin. Gittikçe koyulaşmaya ve beyazlamaya başladığında mayonez elde etmiş olacaksınız. Daha beyaz olmasını isterseniz 1-2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız mayonezi mutfak robotuna alın. Üzerine közlenmiş kapya biber, ezilmiş sarımsak, limon ve tuz ilave edip robottan geçirin. Krem peynire zerdeçal ekleyip karıştırın.
- Buzdolabında bekleyen burger köftesini arkalı önlü ikişer dakika pişirin. Ekmek hamurunu ince yuvarlak olacak şekilde merdaneyle açın. Krem peyniri orta kısma yayın.
- Üzerine köfte ve köz biberli mayonezden ilave edin. Hamuru ortaya doğru bohça şeklinde katlayın ve ters çevirin.
- Hamurun üst kısmına yumurta beyazı sürüp susam serpiştirin ve 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!