Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram bal kabağı
- 1 adet soğan
- 100 gram yaban mantarı
- 2 dal çok küçük doğranmış maydanoz
- 200 mililitre su
- 200 mililitre süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığı tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 adet kurutulmuş chili biberi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Kanlıca Mantarlı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Balkabağını soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını ekleyin. İçine küp şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. üzerine biraz tuz serperek pembeleşinceye kadar kavurun.
- İçerisine kabakları ekleyin. Bir iki dakika çevirdikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağı kapatın. Altını kısarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Karışımı blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın.
- Ilık sütü, rende taze zerdeçalı , muskat rendesi, acı biber ve karabiberi ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
- Kıvamını biraz daha süt veya daha az süt ekleyerek ayarlayın. Bir kaşık tereyağ ekleyip kısık ateşte 3-5 dakika pişirin.
- Kanlıca mantarlarını enlemesine ince doğrayın.
- Genişçe bir tavaya 1 kaşık tereyağ ekleyin. Eriyen tereyağına mantarları tuz ve karabiberi ekleyerek yüksek ısıda karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kaselere çorbanızı servis ettikten sonra hazırladığınız kanlıca mantarından birer kaşık ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.