Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kanlıca Mantarı Kavurma Tarifi

Kanlıca Mantarı Kavurma

Kanlıca Mantarı Kavurma Tarifi

Kanlıca Mantarı Kavurma tarifi: Kanlıca Mantarı Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kanlıca Mantarı Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kanlıca Mantarı Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kanlıca Mantarı Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları fırçalayın.
  • İstediğiniz boyutta doğrayın ama çok fazla küçültmeyin.
  • Sonra 1-2 kaşık zeytinyağı konmuş ve kızdırılmış yüksek ateşteki tavanın içine atın. Harlı ateşte suyunu salmadan pişirmeye gayret gösterin, altını kısmayın.
  • Renkleri dönünce lezzetini artırmak için 1 yemek kaşığı tereyağ ve istediğiniz kadar tuz atın. Bir iki daha döndürün. Servise hazır, afiyet olsun.

Kanlıca Mantarı Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Mantarın lezzetli pişmesini istiyorsanız kesinlikle yıkamayacaksınız. İnce telli bir mutfak fırçası ile fırçalayacaksınız. Tüm mantarlar için geçerlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025