Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
26 adet orta boy
Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı un (+2 yemek kaşığı)
Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Susamlarımızı tavaya alalım. Kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
- Susamların rengi dönmeye başladıktan sonra ocaktan alalım ve tabağa boşaltalım ve soğumasını bekleyelim.
- Hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alalım. Beyazını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurta, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz ve şekeri ekleyelim. Hamurunuzu hafifçe karıştıralım.
- Un kabartma tozu mahlebi ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Unumuzu azar azar ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Tezgahın süresinde ince şeritler halinde uzatalım ve iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
- Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra kavurduğumuz susamlara batıralım.
- Hazırlanan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Mahlep kurabiyelerimize hoş koku vermesi için kullanılmaktadır, dilerseniz kullanmayabilirsiniz. :)