Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı un (+2 yemek kaşığı)

Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Susamlarımızı tavaya alalım. Kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
  • Susamların rengi dönmeye başladıktan sonra ocaktan alalım ve tabağa boşaltalım ve soğumasını bekleyelim.
  • Hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alalım. Beyazını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurta, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz ve şekeri ekleyelim. Hamurunuzu hafifçe karıştıralım.
  • Un kabartma tozu mahlebi ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Unumuzu azar azar ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Tezgahın süresinde ince şeritler halinde uzatalım ve iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra kavurduğumuz susamlara batıralım.
  • Hazırlanan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Mahlep kurabiyelerimize hoş koku vermesi için kullanılmaktadır, dilerseniz kullanmayabilirsiniz. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025