Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
27 adet
Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı (silme) mahlep
- 200 gram susam (kavrulmuş)
- 3,5 su bardağı un
Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye 125 gram oda ısısındaki tereyağını alıyoruz.
- Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağını, 2 adet yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı yoğurdu, 1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı sirkeyi ve 1 tatlı kaşığı mahlepi ekliyoruz. Karışana kadar çırpıyoruz.
- Unu kontrollü ekliyoruz. 1 paket kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
- Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz. Simitleri önce yumurta beyazına daha sonra bolca susama buluyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen simitleri soğuyunca servis ediyoruz. Kandil simidi hazır. Afiyet olsun.