Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/3 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri sırayla karıştırma kabına alıp yoğuralım. Cevizden biraz daha küçük parçalar alıp simit şekli verelim.
- Önce pekmezli sulu karışıma bandırıp daha sonra susama bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Çörek otu olanı ise şeklini verip tepsiye dizelim ve üstüne yumurta sarısı/ pekmez karışımını sürelim.
- Üstüne çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.