Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/3 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri sırayla karıştırma kabına alıp yoğuralım. Cevizden biraz daha küçük parçalar alıp simit şekli verelim.
  • Önce pekmezli sulu karışıma bandırıp daha sonra susama bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • Çörek otu olanı ise şeklini verip tepsiye dizelim ve üstüne yumurta sarısı/ pekmez karışımını sürelim.
  • Üstüne çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025