Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kase susam

Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Biraz yoğurduktan sonra unu kontrollü şekilde ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  • kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde elimize alıp simit şekli verelim ve iki ucunu birleştirelim.
  • Zor olur derseniz ince uzun (parmak boyutunda) yapıp kahve şeklinde de yapabilirsiniz.
  • En son adım ise önce yumurta beyazına sonra susama batıralım, ne kadar susam o kadar iyi :)
  • Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı, yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025