Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (çörek otlu için)
- 1 çay kaşığı pekmez (çörek otlu için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (çörek otlu için)
- 2 yemek kaşığı pekmez (susamlı için)
- 1/2 çay bardağı su (susamlı için)
- 1 kase kavrulmuş susam (susamlı için)
Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Yoğurma kabına yavaş yavaş unu ilave edip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edilecek.
- Üzeri için 1 küçük kase susamı bir tavada rengi dönene kadar kavuralım.
- Bir kasede çörek otlu simitler için yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım, diğer kasede de su ve pekmezi karıştıralım.
- Hamurları bezelere ayıralım ve elimizde yuvarlayıp kenarlarını birleştirelim.
- Çörek otlu için hamurumuzu tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp çörek otu serpiştirelim.
- Susamlı için şekil verdiğimiz hamurumuzu pekmezli su karışımına batırıp susama bulayalım ve tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Susamları tavada rengi dönene kadar kavurmayı unutmayalım.