Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 200 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı (çörek otlu için)
  • 1 çay kaşığı pekmez (çörek otlu için)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (çörek otlu için)
  • 2 yemek kaşığı pekmez (susamlı için)
  • 1/2 çay bardağı su (susamlı için)
  • 1 kase kavrulmuş susam (susamlı için)

Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Yoğurma kabına yavaş yavaş unu ilave edip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edilecek.
  • Üzeri için 1 küçük kase susamı bir tavada rengi dönene kadar kavuralım.
  • Bir kasede çörek otlu simitler için yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım, diğer kasede de su ve pekmezi karıştıralım.
  • Hamurları bezelere ayıralım ve elimizde yuvarlayıp kenarlarını birleştirelim.
  • Çörek otlu için hamurumuzu tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp çörek otu serpiştirelim.
  • Susamlı için şekil verdiğimiz hamurumuzu pekmezli su karışımına batırıp susama bulayalım ve tepsimize yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Susamları tavada rengi dönene kadar kavurmayı unutmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025