Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
  • 2 adet orta boy yumurta sarısı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı susam

Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük simit şeklini verelim.
  • Simit şeklini verdigimiz hamuru önce yumurta akına batırın.
  • Sonra susama batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Unun ölçüsüne dikkat edelim, çok fazla koyarsak sert olur. Az koyarsak yuvarlanmaz. Kulak memesi kıvamında olmalı.

Kandil Simidi tarifi için servis önerisi

Fırından aldığımız simidimizi ilk sıcağı çıkınca servis edebiliriz..


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025