Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi tarifi: Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 370 gram un (2 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 130 gram çavdar unu (3/4 + 1/4 su bardağı)
- 135 mililitre su (1/2 + 1 yemek kaşığı)
- 250 gram tereyağı
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt (suyu süzülmüş)
- 3 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğurun. Eğer tezgahüstü mikser kullanıyorsanız 5 dakika boyunca düşük hızda yoğurmanız yeterli olacaktır.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk parçayı elinizle ileri geri açarak uzatın. 12 eşit parçaya bölün. Yaklaşık 35 grama denk gelecek her bir parça.
- Diğer yarısını da aynı şekilde açın ve yine 12 eşit parçaya bölün. Toplamda 24 eşit parçamız olacak.
- Her parçayı yine ileri geri uzatarak (çok ince olmasın) yılan şeklinde açın. Uçlarını birleştirin, iyice birbirine yapıştırın ve yuvarlak şekli verin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
- Bir kaba yumurta sarılarını, zeytinyağını ve suyu ekleyip karıştırın. Çok derin olmayan bir kap simitlerinizi harca bulamak için daha rahat olacaktır.
- Simitlerin her yerini harca bulayın. Fırın tepsinize yerleştirin. Üzerine bolca susam veya çörek otu serpin.
- Fırına verin. 20-30 dakika üzeri renk alana kadar pişirin. Üzeri renk alınca fazla tutmayın, soğuyunca kaskatı olmasın bu sefer. Simitleriniz hazır, afiyet olsun.