Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi Tarifi
Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi tarifi: Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 500 mililitre süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Renkli Katman İçin:
- 1 adet kan portakalı
- 1,5 adet limon
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebi için: tereyağı hariç tüm malzemeyi ufak bir tencereye alıp karıştırın. Karışımı ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın, tereyağını ekleyip, eriyene kadar çırpın.
- Muhallebiyi kaselere ya da bardaklara üstlerinde boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Limonu ve kan portakalın suyunu güzelce sıkın.
- Ufak bir tencereye alın. Kalan malzemeleri de ekleyip ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Karışımı muhallebilerin üstlerine dökün.
- Tatlıyı önce oda sıcaklığında, ardından da buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.