Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi Tarifi

Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi

Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi Tarifi

Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi tarifi: Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Renkli Katman İçin:

  • 1 adet kan portakalı
  • 1,5 adet limon
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Kan Portakallı ve Limonlu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebi için: tereyağı hariç tüm malzemeyi ufak bir tencereye alıp karıştırın. Karışımı ocağa alıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alın, tereyağını ekleyip, eriyene kadar çırpın.
  • Muhallebiyi kaselere ya da bardaklara üstlerinde boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Limonu ve kan portakalın suyunu güzelce sıkın.
  • Ufak bir tencereye alın. Kalan malzemeleri de ekleyip ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Karışımı muhallebilerin üstlerine dökün.
  • Tatlıyı önce oda sıcaklığında, ardından da buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025