Kan Portakallı Kek Tarifi
Kan Portakallı Kek tarifi: Kan Portakallı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kan Portakallı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kan Portakallı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet kan portakalı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kan portakalı kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet kan portakalı
Kan Portakallı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kan portakalların sularını sıkın ve taneciklerini süzdürün.
- Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde güzelce çırpın.
- Üzerine zeytinyağı, süt, taze sıkılmış kan portakalı suyunu ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Ardından tüm kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin. Rendelenmiş kabuğu da ekleyin. Spatula yardımıyla un parçası kalmayana kadar karıştırın.
- Yağlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine ince dilimlenmiş kan portakalı koyun ve esmer şeker serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Kan Portakallı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Rendelenmiş portakal kabuğunu hafif şekerle ovarak harca ilave ederseniz lezzeti daha çok ortaya çıkacaktır.
Kan Portakallı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine portakallı bir sos gezdirerek servis edebilirsiniz.