Kan Portakal Ponzulu Palamut Tarifi
Kan Portakal Ponzulu Palamut tarifi: Kan Portakal Ponzulu Palamut için gerekli malzemeler nelerdir? Kan Portakal Ponzulu Palamut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kan Portakal Ponzulu Palamut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet palamut
- 1 adet kan portakalı
- 1 yemek kaşığı limonun kabuğu
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 8 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kan Portakal Ponzulu Palamut tarifi nasıl yapılır?
- Palamutları bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Kemik içinde kalan kanı da iyice temizleyin.
- Pişince acımtrak tat bırakan kısım bu. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Defne yapraklarını serpiştirip dilim palamutları tepsinize dizin.
- Kan portakal kabuğu rendesi, suyu, zeytinyağı ,ponzu, karabiber ve yüzuü kabuklarını bir kap içinde karıştırıp palamutların üzerine sürün.
- Tepsiyi streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın. 3-4 saat marine edin.
- 200 C ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve kan portakalı dilimi ile servis edin.
- Bir dilim kırmızı soğan ve taze roka yaprakları ekleyerek balık servisini tamamlayın. Afiyet olsun.