Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kan Portakal Ponzulu Palamut Tarifi

Kan Portakal Ponzulu Palamut

Kan Portakal Ponzulu Palamut Tarifi

Kan Portakal Ponzulu Palamut tarifi: Kan Portakal Ponzulu Palamut için gerekli malzemeler nelerdir? Kan Portakal Ponzulu Palamut nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kan Portakal Ponzulu Palamut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet palamut
  • 1 adet kan portakalı
  • 1 yemek kaşığı limonun kabuğu
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 8 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Kan Portakal Ponzulu Palamut tarifi nasıl yapılır?

  • Palamutları bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Kemik içinde kalan kanı da iyice temizleyin.
  • Pişince acımtrak tat bırakan kısım bu. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Defne yapraklarını serpiştirip dilim palamutları tepsinize dizin.
  • Kan portakal kabuğu rendesi, suyu, zeytinyağı ,ponzu, karabiber ve yüzuü kabuklarını bir kap içinde karıştırıp palamutların üzerine sürün.
  • Tepsiyi streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın. 3-4 saat marine edin.
  • 200 C ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve kan portakalı dilimi ile servis edin.
  • Bir dilim kırmızı soğan ve taze roka yaprakları ekleyerek balık servisini tamamlayın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025