Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kamuflaj Kurabiye Tarifi

Kamuflaj Kurabiye

Kamuflaj Kurabiye Tarifi

Kamuflaj Kurabiye tarifi: Kamuflaj Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kamuflaj Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kamuflaj Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 60 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kamuflaj Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, yoğuruyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça ayırıyoruz.  Bu iki parçanın birine ceviz, diğerine kakao ekleyip yoğuruyoruz.
  • Beyaz hamuru 2 yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde merdane ile açıp, üzerine kakaolu ve tarçınlı hamurdan küçük (nohut büyüklüğünde) parçalar halinde bitişik olarak koyup, tekrar yağlı kağıt arasında ince bir şekilde merdane ile açıyoruz.
  • Yuvarlak kalıp ya da çay bardağı ağzı ile hamurdan yuvarlaklar keserek, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.

Kamuflaj Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru açarken, tarçınlı ve kakaolu parçaları beyaz hamurun yüzeyine iyice yapışmasına dikkat ediyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kamuflaj Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021