Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi

Kamkat (Kumkuat) Reçeli

Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi

Kamkat (Kumkuat) Reçeli tarifi: Kamkat (Kumkuat) Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kamkat (Kumkuat) Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kamkat (Kumkuat) Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kamkat (kumkuat)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 litre su

Kamkat (Kumkuat) Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kamkatları saplarından ayırın ve bir tencerenin içerisine alın. Yarına 2 su bardağı su ilave edin ve 3-4 saatte bir suyunu değiştirerek yarım gün suyun içinde bekletin.
  • Hafif yumuşayan kamkatları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz daha minik parçalar haline getirin, dilerseniz de iki parçaya bölünmüş halde bırakın.
  • Temizlediğiniz kamkatları tencerenin içerisine yeniden alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak ertesi sabaha kadar bekletin.
  • Ertesi gün üzerine 1,5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıp kıvam alana kadar reçelinizi karıştırarak kaynatın.
  • Kıvam alınca oda sıcaklığında soğutun ardından kavanozun içerisine aktarın. Oda sıcaklığında ya da buzdolabında muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025