Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalp Yumurta Tarifi

Kalp Yumurta

Kalp Yumurta Tarifi

Kalp Yumurta tarifi: Kalp Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kalp Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalp Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kurutulmuş zahter

Kalp Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Tost ekmeklerinin her iki tarafını tereyağıyla yağlayın.
  • Ekmekleri, geniş tabanlı bir tavada aralarda ters çevirerek hafif bir renk alana kadar kızartın.
  • Kızarmış ekmek dilimlerini mutfak tezgahı (ezilmemeleri için sert bir zemin gerekiyor) üzerine alın.
  • Kalp şeklinde çelik bir kalıp kullanarak ekmek dilimlerinin orta kısımlarını kesin.
  • Ortası kalp şeklinde boş kalan ekmek dilimlerini yeniden tavaya alın. Yumurtaları dikkatli bir şekilde orta kısımlarına bütün olarak kırın.
  • Üzerlerine tuz ve kurutulmuş zahter serpiştirdikten sonra kapağını örttüğünüz tavada, kısık ateşte pişirin.
  • Orta kısımdan çıkan kalp ekmeklere yumurtaya banmak için servis tabağında yer verin. Sevginizi kattığınız bu tabağı, arzu ettiğiniz kahvaltılıklarla süsleyip sevdiğiniz kişiyle paylaşın.

Kalp Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

İç kısmında yumurta pişireceğiniz ekmek dilimlerini öncesinde çok fazla kızartmamaya dikkat edin. Sarılarının beyazına karışmaması için yumurtaları dikkatli bir şekilde kırın. Servisi esnasında büyük bir spatula kullanarak ekmek dilimlerini tavadan alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025