Kalp Kurabiye Tarifi
Kalp Kurabiye tarifi: Kalp Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kalp Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kalp Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklettiğiniz)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası (arzuya göre toz ya da sıvı)
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı badem unu
Kalp Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ve yumurta sarısı kattığınız karışımı krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın.
- Badem ununu eklediğiniz kurabiye hamuruna azar azar eklediğiniz un ve kırmızı gıda boyasını katın.
- Tüm malzemeyi toparlanana kadar avuç içinizle bastırarak yoğurun. Hazırladığınız kurabiye hamurunu, çok az nişasta serptiğiniz mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurundan minik bir kalp kalıp yardımıyla yaklaşık bir santimetre kalınlığında küçük kurabiyeler hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz kırmızı kalp kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
- Pişirme işleminin ardından soğumaları için kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğutun.
- Sevdiklerinizle çay ve kahvenin yanında paylaşabileceğiniz kalp kurabiyeleri, kapağı kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Kalp Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Elenmiş unu azar azar ekleyin, hamur toparlanana kadar yoğurun. Hazırladığınız kurabiyeleri, turbo fırında pişirmeyin. Kahverengileşmeye başlamalarını beklemeden fırından çıkartın.Renkli, sıvı gıda boyası kullanacaksanız oranı çok fazla arttırmayın.
Kalp Kurabiye tarifi için servis önerisi
Kırmızı kalp kurabiyeleri; eritilmiş beyaz çikolataya batırıp birbirlerine yapıştırarak da sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.