Kalp Kek Tarifi
Kalp Kek tarifi: Kalp Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kalp Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Kalp Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
- 3 damla kırmızı gıda boyası
Kalp Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt ilave edilir, çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve gıda boyası da eklenir. Homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
- Kek karışımı yaklaşık 30 santimetre çapında bir tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Kek soğumaya bırakılır.
- Kalp şeklinde olan kurabiye kalıbı ile şekiller çıkartılır.
- Arzuya göre krem şanti (veya farklı bir krema) ve çeşitli şekerlemelerle süslenir. Afiyet olsun.