Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalp Kek Tarifi

Kalp Kek

Kalp Kek Tarifi

Kalp Kek tarifi: Kalp Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kalp Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalp Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 3 damla kırmızı gıda boyası

Kalp Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Sıvı yağ ve süt ilave edilir, çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve gıda boyası da eklenir. Homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  • Kek karışımı yaklaşık 30 santimetre çapında bir tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Kek soğumaya bırakılır.
  • Kalp şeklinde olan kurabiye kalıbı ile şekiller çıkartılır.
  • Arzuya göre krem şanti (veya farklı bir krema) ve çeşitli şekerlemelerle süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025